Poniżej znajdą Państwo nasze przykładowe menu oraz co i jak komponujemy na przyjęcie weselne lub okazjonalne.

OBIADY  
  • rosół z makaronem bądż z kołdunami
  • zupa krem pieczarkowa, brokułowa i inne z groszkiem ptysiowym       
  • łosoś smażony
  • ryba zapiekana w cieście serowym
  • schab panierowany w sezamie
  • schab panierowany w migdałach
  • schabowy po parysku
  • schab medalion
  • schab nadziewany śliwką
  • schab zapiekany z boczkiem
  • de volaj
  • zrazy nadziewane
  • zraz po myśliwsku
  • filet drobiowy z ananasem i serem żółtym
  • filet drobiowy z pomidorem i serem żółtym
  • karkówka w sosie
  • ziemniaczki pure, ziemniaczki pieczone, frytki, kluski śląskie
  • bukiet surówek
  •   
ZAKĄSKI ZIMNE 
  • półmisek pieczonych mięs: schab z masłem chrzanowym, schab faszerowany śliwką, morelą,                                                                   
  • karczek,
  • boczek faszerowany.
  • Jajka w sosie tatarskim
  • ryba po grecku
  • ryba po węgiersku
  • śledzie
  • rolada z łososia
  • pstrąg w galarecie
  • babeczki faszerowane pastą rybną
  • rożek san remo
  • brzoskwinie po królewsku
  • galaretka drobiowa
  • galaretka wieprzowa
  • galantyna
  • szynka faszerowana w galarecie
  • schab w galarecie
  • ozorki w galarecie
  • deska serów
  • sałatka jarzynowa (w ptysiach)
  • sałatka diabelska
  • sałatka gyros
  • sałatka grecka
  • sałatka firmowa
  • sałatka z kurczakiem wędzonym
  • sałatka z tuńczykiem
  • wędliny
  • pikle
  •     
ZAKĄSKI GORĄCE
  • szaszłyki
  • udka drobiowe
  • strogonoff
  • gulasz węgierski
  • barszcz z krokietem, kołaczem lub zapiekanym pierogiem
  • żurek w chlebie z sosem śmietanowo czosnkowym
  • gołąbki z sosem pomidorowym lub pieczarkowym
  • bigos
  • pieczarka faszerowana
  • boczek faszerowany śliwką kalifornijską
  • flaki
  • zupa gulaszowa z kluseczkami francuskimi  
Z zaproponowanego przez nas menu, klienci nasi ,wybierają poszczególnepotrawy, ale sami też mogą wnieść coś nowego do naszej kuchni i zaproponować coś z potraw ulubionych i tworzonych przez siebie. Tworząc menu na wesele wybieramy
 
  • obiad ( np. rosół z makaronem lub kołdunami , kluski śląskie i ziemniaczki trzy rodzaje mięsa i trzy rodzaje surówek )
  • trzy do czterech dań ciepłych
  • dziewięć do jedenastu zakąsek zimnych
  • wszystkie potrawy podawane są u nas na półmiskach , kawa i herbata są bezograniczeń.

W cenę wliczona jest kwiatowa dekoracja sali i stołów ustalana wspólnie zparą młodych.


W cenie nie ma:
  • alkoholu ( nie pobieramy opłat korkowych )
  • Ciasta ( na życzenie klienta możemy przygotować domowe wypieki wraz ztortem)
  • Napoi ( j.w.)
  • Owoców ( j.w.)

Istnieje u nas możliwość wprowadzenia dodatkowych atrakcji na sali jak i wplenerze oraz istnieje możliwość zorganizowania ceremonii ślubnej na naszym lubwyznaczonym przez państwa terenie.

 
Dwór "Na końcu świata". Wszelkie prawa zastrzeżone 2010
tel. 0510-148-408, 0500-143-747
e-mail: wesele@wesele.pop.pl