Poniżej znajdą Państwo nasze przykładowe menu oraz co i jak komponujemy na przyjęcie weselne lub okazjonalne.
OBIADY- rosół z makaronem bądż z kołdunami
- zupa krem pieczarkowa, brokułowa i inne z groszkiem ptysiowym
- łosoś smażony
- ryba zapiekana w cieście serowym
- schab panierowany w sezamie
- schab panierowany w migdałach
- schabowy po parysku
- schab medalion
- schab nadziewany śliwką
- schab zapiekany z boczkiem
- de volaj
- zrazy nadziewane
- zraz po myśliwsku
- filet drobiowy z ananasem i serem żółtym
- filet drobiowy z pomidorem i serem żółtym
- karkówka w sosie
- ziemniaczki pure, ziemniaczki pieczone, frytki, kluski śląskie
- bukiet surówek
- półmisek pieczonych mięs: schab z masłem chrzanowym, schab faszerowany śliwką, morelą,
- karczek,
- boczek faszerowany.
- Jajka w sosie tatarskim
- ryba po grecku
- ryba po węgiersku
- śledzie
- rolada z łososia
- pstrąg w galarecie
- babeczki faszerowane pastą rybną
- rożek san remo
- brzoskwinie po królewsku
- galaretka drobiowa
- galaretka wieprzowa
- galantyna
- szynka faszerowana w galarecie
- schab w galarecie
- ozorki w galarecie
- deska serów
- sałatka jarzynowa (w ptysiach)
- sałatka diabelska
- sałatka gyros
- sałatka grecka
- sałatka firmowa
- sałatka z kurczakiem wędzonym
- sałatka z tuńczykiem
- wędliny
- pikle
- szaszłyki
- udka drobiowe
- strogonoff
- gulasz węgierski
- barszcz z krokietem, kołaczem lub zapiekanym pierogiem
- żurek w chlebie z sosem śmietanowo czosnkowym
- gołąbki z sosem pomidorowym lub pieczarkowym
- bigos
- pieczarka faszerowana
- boczek faszerowany śliwką kalifornijską
- flaki
- zupa gulaszowa z kluseczkami francuskimi
- obiad ( np. rosół z makaronem lub kołdunami , kluski śląskie i ziemniaczki trzy rodzaje mięsa i trzy rodzaje surówek )
- trzy do czterech dań ciepłych
- dziewięć do jedenastu zakąsek zimnych
- wszystkie potrawy podawane są u nas na półmiskach , kawa i herbata są bezograniczeń.
W cenę wliczona jest kwiatowa dekoracja sali i stołów ustalana wspólnie zparą młodych.
W cenie nie ma:
- alkoholu ( nie pobieramy opłat korkowych )
- Ciasta ( na życzenie klienta możemy przygotować domowe wypieki wraz ztortem)
- Napoi ( j.w.)
- Owoców ( j.w.)
Istnieje u nas możliwość wprowadzenia dodatkowych atrakcji na sali jak i wplenerze oraz istnieje możliwość zorganizowania ceremonii ślubnej na naszym lubwyznaczonym przez państwa terenie.
Dwór "Na końcu świata". Wszelkie prawa zastrzeżone 2010
tel. 0510-148-408, 0500-143-747
e-mail: wesele@wesele.pop.pl
e-mail: wesele@wesele.pop.pl